Aktualno
PRIMORSKO ZLATO NA DOLENJSKEM
Sreda, 19 July 2017

V soboto, 8. julija 2007, so člani A PGD Zagradec pri Grosupljem osvojili 1. mesto na tekmovanju v suhi vaji CTIF v PGD Dekani pri Kopru.

Na istem tekmovanju so v ženski konkurenci zmagale članice A prijateljskega PGD Ivančna Gorica.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1424695584265394&set=pcb.1424695647598721&type=3&theater

Obema ekipama čestitam!

Tako so VSE PRIMORSKO ZLATO DOLENJCI odpeljali na varno?

gasilec J€žek Zagraški

(popravek novice napravil administrator 21.7.)

Nagovor predsednika PGD Zagradec pred uradnim odprtjem gasilsko-športnih in klubskih prostorov
Nedelja, 26 March 2017

Leto 2016, od katerega se na simboličen način v našem društvu dokončno poslavljamo, je bilo kljub praznovanju okrogle 70 letnice zelo delavno in nam je uspelo v marsičem doseči tudi cilje, o katerih smo pred nekaj leti lahko samo sanjali.

Slovesno smo obeležili našo okroglo obletnico s Florijanovo mašo in proslavo s parado, na kateri nam je nekoliko ponagajal le dež. Z udeležbo so nas poleg gasilcev počastila vodstva krajevne skupnosti, Gasilske zveze Grosuplje in Gasilske zveze Slovenije ter župan Občine Grosuplje in župnik Župnije Žalna.

Ob tej priložnosti nam je uspelo izdati tudi zbornik, v katerem smo poleg gasilstva nekoliko predstavili tudi vaško, kulturno in družabno delo.

Na veselici smo koncem avgusta proslavili skupaj s tekmovalnimi ekipami, vodstvom krajevne skupnosti ter župana že 5. tekmovanje v simboličnem vlečenju gasilske cevi za Lambergov pokal.

Uspelo nam je držati na dokaj visoki ravni tudi operativno delo, še posebej na tekmovalnem področju članov.

Da pa smo prav v zadnjim mesecih lahko tekmovali med 40-ekipami, ki smo sodelovale v zimski ligi Gasilske zveze Slovenije v hitrem spajanju sesalnega voda, pa je nedvomno »zaslužen« tudi ta prostor, katerega smo začeli pripravljati za izgradnjo že v pozni jeseni 2015 in smo ga v letošnjem letu zaključevali.

Pri tem delu pa so nam nekateri še posebej pomagali: 

Najprej naj pohvalim IZVEDBENO ekipo, ki je gradila in opremila ta gasilsko športni prostor, ki ga danes simbolično predajamo namenu. To smo bili v glavnem člani operativne oz. tekmovalne enote in nekaj članov, ki obvladajo suhomontažna, keramičarska, električarska, vodovodna, mizarska in pleskarska dela. 

Pri tem moram povedati, da smo sprva zaradi zelo slabega odzivanja vodstva Gasilske zveze Grosuplje na našo pobudo o izgradnji tega prostora, načrtovali za uporabo le polovico podstrešnega prostora izključno za izvajanje gasilskih vaj. Ko pa smo približno na polovici od začetnega načrta le dobili odobritev dodatnih 7.000 € sredstev za gradnjo in proslavljanje obletnice z izdelavo zbornika, smo dopolnili načrt in vanj vključili še klubski prostor ter WC (slednji še ni izdelan do konca).

Zato naj se še enkrat zahvalim vsem donatorjem, še posebej zlatim: Občina Grosuplje, Gasilska zveza Grosuplje, Krajevna skupnost Mlačevo, Miha Kogovšek s.p. – suhomontažna gradnja – Velika Loka, Partner Graf d.o.o. – zelena tiskarna - Grosuplje, Jerovšek N&A Co. D.o.o. - Zagradec, Nina Kastelic s.p. – gostinska oprema – Zagradec in srebrni: Avtotransporti Kastelec  - Kastelec Lado s.p. – Grosuplje.

Zdaj pa vabim predstavnika Gasilske zveze Grosuplje, da s KLJUČEM OD VHODNIH VRAT NA PODSTREŠJE PREIZKUSIMO, ČE SE VRATA ZAKLEPAJO IN ODPIRAJO ter s tem predamo prostor svojemu namenu, čeprav smo ga, še predno je bil narejen do konca, že dodobra preizkusili!

Regijski vadbeni center za gasilce v Grosupljem
Torek, 20 December 2016

V Grosupljem bo Gasilska zveza Slovenije s pomočjo gasilcev, občine in več drugih donatorjev gradila vadbeni regijski center za gasilce. Poligon naj bi bil dostopen vsem gasilskim društvom v regiji, z njim pa naj bi upravljalo PGD Grosuplje.  

Več informacij lahko slišite na povezavi  https://www.youtube.com/watch?v=RKMvucz2lFQ

KRATKA STATISTIKA PETIH DRUŽABNIH TEKMOVANJ ZA LAMBERGOV POKAL
Torek, 30 August 2016

V soboto, 27. avgusta 2016 smo organizirali 5. tradicionalno tekmovanje v VLEČENJU GASILSKE C CEVI ZA LAMBERGOV POKAL in nato nadaljevali z veselico z bogatim srečelovom ob veselih in poskočnih zvokih ansambla DIVJA KRI.

Skupaj se je v petih zabavnih tekmovanjih od leta 2011 pomerilo 55 ekip. Od leta 2013 smo na tekmovanje povabili tudi ženske kategorije. Tako se je doslej pomerilo 13 ekip članic in 42 ekip članov. Leta 2014 nismo organizirali tekmovanja. 


Preberi več
Na intervencijah od leta 2005 med društvi v GZ Grosuplje v ZGORNJI POLOVICI
Torek, 05 July 2016

Po uradni evidenci SPIN je PGD Zagradec pri Grosupljem po številu intervencij od začetka leta 2005 pa do konca letošnjega junija pristalo v zgornji polovici (na 8. mestu) med vsemi 18. društvi v Gasilski zvezi Grosuplje.

Pred PGD Zagradec so v enaki kategoriji 1. le PGD Št. Jurij, Ponova vas, Škocjan pri Turjaku in Gatina, 10 društev (od tega 4 v kategoriji 1a) pa so ZA ZAGRADCEM.

S5 Box